gaggoşlar diyarı elazığ

26 Mart 2011 Cumartesi

Üzümcülükte Hedef Liderlik

Elazığ Tarım İl Müdürü Rüştü Emir, kentte 84 ton olan üzüm üretimini yılda 150-200 bin tona çıkararak ve işleyerek üzümcülük sektöründe Elazığ`ı birinci sıraya getireceklerini bildirdi.
 
Emir, yaptığı yazılı açıklamada, ilde 7-8 yıllık çalışma ile 10 bin 700 hektar Yüksek Terbiye Sistemli bağ alanları oluşturduklarını belirtti. Bu alanların sulanması için destekler sağlayarak damlama sulama sistemlerini yaygınlaştırdıklarını kaydeden Emir, ancak üreticilerin ürettikleri ürünleri değerlendirme konusunda sıkıntıları bulunduğunu ifade etti.
 
Bu sorunları aşmak için kentte ``Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme`` Projesi kapsamında girişimcileri desteklediklerini ve 1990 yılından beri kentte tarım ve hayvancılık sektörüne makine ve ünite imalatı gerçekleştiren bir firma ile anlaştıklarını bildiren Emir, açıklamasında şunlara yer verdi: ``İl Tarım Müdürlüğü ve Elazığ Merkez Üzüm Üreticileri Birliği`nin öncülüğünde bu firmamız üzümcülük sektöründeki ürün işleme sorununu aşmak için küçük aile işletmelerinde kullanılmak üzere makine imalatına başlamıştır.
Bu tesisimizde imal edilen makinelerle üreticimiz üzümlerini küçük aile işletmelerinde bu makinelerle değerlendirerek orcik, üzüm şırası, pekmez, kesmece gibi ürünler elde edecekler. Biz de İl Tarım Müdürlüğü olarak üreticilerimizi destekleyerek ilimiz üzüm üreticilerinin, ürünlerinin işlenmesi konusundaki sorunlarını gidermiş olacağız.İlimizdeki üzüm üretimimizi 84 bin tondan 150-200 bin tona çıkararak ve işleyerek ilimizi üzümcülük sektöründe de Türkiye`de birinci sıraya getireceğiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder